top of page
  • Writer's pictureFokko Rijkens

Fokko Rijkens Voorzitter nieuwe Stichting KC CONZEP

Fokko Rijkens is sinds 12 oktober voorzitter van de nieuwe Stichting KC CONZEP.

Mede door de financiële ondersteuning van het notariskantoor Holland/ van der Woude hebben Fokko Rijkens en Aart Kooijman een nieuwe Kunst Stichting kunnen oprichten

De stichting heet: KC CONZEP.

De doelstelling: Bevordering en Organisatie van culturele activiteiten

Fokko Rijkens en Aart Kooijman zijn geen onbekenden in Noordenveld.

Fokko Rijkens is de oprichter van Kunstmomenten Noordenveld (nu is hij adviseur) en was Voorzitter van Verkuno. Samen hebben ze al heel wat succesvolle tentoonstellingen georganiseerd, waaronder de 2 grote manifestaties JONG I en JONG II.

JONG I en JONG II boden een podium aan net-afgestudeerde kunstenaars van Minerva en de Klassieke Academie met de mogelijkheid om een aantal weken te exposeren in galerie Het Koetshuis; later K38. Net-afgestudeerde musici van het Prins Claus Conservatorium konden optreden tijdens één van de drie concerten in de Winsinghhof. Ter promotie van de jonge musici zijn er ook Cd-opnames van dit concert gemaakt door een afgestudeerde masterstudent muziektechniek.

Een bijzondere expositie was VERVREEMDING IN RODEN met de bekende Quasi Realisten; Harry Tupan, adjunct directeur van het Drents Museum, verrichtte de opening. Ook is een Masterclass voor studenten en kunstenaars georganiseerd, gegeven door de internationaal bekende kunstenaar van de Neue Leipziger Schule: Aris Kalaizis.

Om onafhankelijk te opereren, waarbij het dienende karakter voorop staat, is het noodzakelijk om een Stichting op te richten. Deze nieuwe stichting KC CONZEP heeft nog volop nieuwe plannen en ideeën.

De Manifestatie JONG III en de zeer bijzondere tentoonstelling met Noordelijke Realisten en Berlijnse kunstenaars(BSA) http://selected-artists.com/news/bsa-pictura-groningen zijn de eerstvolgende tentoonstellingen waar KC CONZEP zich voor inzet. Doelstelling van deze tentoonstellingen is het bieden van een podium aan jonge kunstenaars en het verbinden van Noordelijke Realisten met bekende Duitse Realisten.

bottom of page