top of page
  • Writer's pictureFokko Rijkens

Openatelierroute voor amateurs met meer dan 1000 bezoekers groot succes!

Veel belangstelling voor Open Atelierroute

PEIZE De open amateur route 2017, georganiseerd door de stichting Kunstmomenten Noordenveld, was afgelopen weekend een succes.

Kunstmomenten kan terug zien op een geslaagd evenement, iets waar zeker ook de weergoden hun bijdrage aan geleverd hebben. Het was heerlijk weer om per fiets van de ene locatie naar de andere te trekken. Het heel weekend zag je dat dan ook veel mensen doen. Er waren 42 deelnemers van wie achttien thuis een expositie hadden ingericht. Voor de anderen was er ruimte gevonden in verschillende gebouwen in Peize, zoals De Hoprank met schilderijen, foto’s en zilverwerk, De Esrank en het Atrium met schilderijen, het voormalige gemeentehuis met, schilderijen en keramiek. In en bij het gemeentehuis werd advocaat gemaakt en stond de koffiefiets waar een lekker bakkie koffie genuttigd kon worden.

Een andere locatie was de showroom van Schuiling, waar naast schilderijen beelden en sieraden te bewonderen waren. Ten slotte galerie De Paardestal, ook daar een expositie van schilderijen en keramiek. Het bezoekersaantal wordt geschat op zeker 1000 over beide dagen. Velen waren enthousiast over de kwaliteit van de werken die geëxposeerd waren. Verschillende bezoekers hebben ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om iets te kopen. Ook de exposanten waren dik tevreden over het aantal bezoekers.

Peter Schaap

De opening zaterdag werd opgeluisterd door Peter Schaap die zichzelf begeleidde op gitaar een aantal mooie, door hem zelf geschreven luisterliedjes te gehore bracht. In zijn openingswoord prees voorzitter Leo van der Heiden de deelnemers dat het hen gelukt was om een expositie van professionele kwaliteit samen te stellen. Hij gaf ook aan dat de discussie over wat is nu professioneel en wat is werk van een amateur geen zinvolle discussie is.

Het gaat er om, aldus de voorzitter, dat je iets maakt waar je jezelf in kwijt kunt en dat anderen aanspreekt. Al met al een was de route een geslaagd evenement, waarbij zowel Kunstmomenten als de deelnemers uitzien naar de route in 2018.

bottom of page