top of page
  • St. KC CONZEP

MANIFESTATIE JONG III, 500 jaar REFORMATIE

Manifestatie JONG in Roden

Weer wordt de manifestatie JONG georganiseerd in Roden. Voor de derde keer na 2013 en 2015 georganiseerd door Stichting KC CONZEP. Jonge kunstenaars en musici kunnen hun kunst en muziek presenteren in Galerie K38 en in Theater de Winsinghhof.

De tentoonstelling en de concerten zullen ook sporen vertonen van de internationale viering van 500 jaar Reformatie.

Van 13 oktober 2017 tem 5 november 2017 vindt de tentoonstelling “500 jaar Reformatie en Contrareformatie” in de Kunstgalerie K38 in Roden plaats, waar 11 afgestudeerde kunstenaars van de Klassieke Academie en van Kunstacademie Minerva hun kunstwerken te tonen.

Carola van Olphen heeft in haar schilderijen kleur en de mens als uitgangspunt. Diana Roos laat zich veel door de natuur inspireren. Een belangrijk onderwerp in de tekeningen van Ellis Scheer is de gezichtsuitdrukking. Emma Smits laat in dubbeldrukken herinneringen samenvloeien. Erna Kroezen haar schilderijen zijn geïnspireerd op de natuur, lijnen, vormen en overlappingen maar misschien wel het belangrijkste de tussenruimte. Heleen Kater maakt beelden die de verbinding tussen mens en dier uitdrukken. Jacomijn Steen werkt met de materialen brons, glas en keramiek. De stad met al haar levendigheid vormt de belangrijkste inspiratiebron voor de schilderijen van Marianne Brouwer. In de schilderijen van Nousjka Zijlstra zie je de geportretteerden wegdromen naar andere dimensies. Yanthe van Nek liet het “Theaterstuk voor Tractoren” in september 2017 live uitvoeren in Frederiksoord in de buitenlucht; te zien op de video van de luchtopname die met de drone is gemaakt. Daarnaast is er een expositie te zien

over 500 jaar Reformatie samengesteld door PKN Roden/Roderwolde.

Galerie K38, Kanaalstraat 38, Roden. Geopend 14 oktober – 5 november woensdag-zondag 13-17 uur. De tentoonstelling wordt geopend op vrijdag 13 oktober 16 uur met een performance Eva Elaine, één van de kunstenaars en een inleiding over de reformatie door Gert Visser en Gert Riemersma.

Op 22 oktober en 29 oktober zullen afgestudeerde musici van het Prins Clausconservatorium concerten geven in Theater de Winsinghhof.

Op 22 oktober het Duo Cibeles (Francisco Deheza , viool en Suzanne van Duuren, cello) spelen Hungarian Folk Music van Bartok en Opus 7 van Kodaly en het Ensemble Felfel (Anahita Malakooti, sopraan en Setareh Nafisi, piano) met werken van Wolf, Verdi, Pucini en Spaanse muziek.

Op 29 oktober speelt Ilse Hoekstra voor de pauze op gitaar werken van Bach, Schubert en Ourkouzounov, en na de pauze speelt het trio Fiamma (Francesca Pusceddu, sopraan, Simon Karremans, klarinet en Julia Hoorman, piano) werken van Mozart, Debussy, Schubert en Kovaçs.

Theater de Winsinghhof, Brink 10, Roden. De concerten worden gegeven op zondagmiddag om 16.15. Toegangskaarten à €10 via www.theaterwinsinghhof.nl of aan de zaal.

bottom of page