top of page
  • Writer's pictureFokko Rijkens

Lid van het Drents Schilder Genootschap


Het DSG kent ruim dertig leden uit alle windstreken van Drenthe. Zij zijn er woonachtig, werken er, of zijn op andere wijze zeer verbonden met de provincie.

Het nu al meer dan 60 jaar bestaande genootschap begon ooit als groep schilders, die er samen op uit trok en samen exposeerde. Tegenwoordig kent het genootschap ook grafici, keramisten, grafisch ontwerpers en objectenmakers.

Het belangrijkste doel van het DSG is het organiseren van exposities, zowel nationaal als internationaal, maar de bijeenkomsten worden tevens benut om van gedachten te wisselen en elkaar te stimuleren. Sinds 2016 heeft het DSG een grote galerie in Warenhuis Vanderveen, midden in het centrum van Assen, waar eigen exposities worden georganiseerd en exposities voor andere groepen kunstenaars.

bottom of page