top of page
  • Writer's pictureFokko Rijkens

EXPEDITIE GRUNN: op bezoek in de tunnel

Fokko schildert de Onlanden in tunnel

Op z'n knieën zit kunstschilder Fokko Rijkens in de nieuwe fietstunnel bij Peizerwold. 'Graffiti aan het spuiten, mien jong?', vraagt Expeditie Grunnen-presentator Derk Bosscher. 'Nee,' antwoordt Rijkens, 'gewoon met een sponsje, een kwast en een roller. Helemaal legaal.'

De tunnel is eerder dit jaar aangelegd. Fietsers uit Roderwolde zijn daardoor sneller in de stad Groningen. In opdracht van de provincie Drenthe voorziet Rijkens de tunnel van een kleurtje. Op de wanden verschijnt het landschap van het omliggende natuurgebied de Onlanden.

Echte mensen

Het geschilderde landschap is gevuld met diertjes, bootjes, luchtballonnen en mensen. Of hij nou bestaande mensen schildert? Presentator Bosscher wijst naar een tweetal op een bankje, 'Dat zijn echte mensen, mijn zoon en mijn vrouw', vertelt de kunstenaar.

De hele tunnel is zo'n 600 m², een flinke schilderklus. 'Gelukkig hebben buurtbewoners geholpen met de grote vlakken', zegt Rijkens. Hij verwacht het hele kunstwerk eind

af te hebben.

bottom of page