top of page
  • Writer's pictureFokko Rijkens

Tentoonstelling Matthijs Röling en kunstenaarsvrienden t/m 9 september

Bijzonder dat Matthijs Röling mij vraagt om te deel te nemen aan de Tentoonstelling " Matthijs Röling en kunstenaarsvrienden". Het doet mij denken aan de vraag die ik kreeg van Matthijs om mij als student te vragen om mee te helpen aan de wandschildering in de Broerstraat. Een warm gevoel kreeg ik er toen van en nu weer.

Natuurlijk doe ik graag mee. IK heb speciaal voor deze tentoonstelling het werk RESTORATION I:

In RESTORATION I verwijs ik naar de stad Leipzig en haar kunst. Maar ook verwijs ik naar het dreigende nationalisme in Duitsland en heel Europa, en verwijs iknaar het Humanisme en de Renaissance. Kortom een passend schilderij voor deze bijzondere tentoonstelling!

Comments


bottom of page