top of page
  • Writer's pictureFokko Rijkens

VELODROOM wint Ondernemersprijs 2022 en mijn schilderij

Alex Kapma de eigenaar van VELODROOM te Roden kreeg de Ondernemersprijs 2022 uit handen van de Burgemeester van de Gemeente Noordenveld Klaas Smid. Alex Kapma gaf aan blij te zijn met het schilderij, daarnaast kreeg ik van vele ondernemers veel positieve reacties op het schilderij. Een mooie opdracht voor een indrukwekkend bedrijf.Toen ik de opdracht voor het maken van het schilderij kreeg en hoorde dat VELODROOM de winnaar was wist ik direct dat ik een verwijzing wilde maken naar de 600m2 wandschildering van de fietstunnel die ik eind 2019 heb beschilderd. Een toepasselijke verwijzing dacht ik. Honderden fietsers en dus klanten van VELODROOM rijden dagelijks door de tunnel. Ik heb precies dezelfde kleuren gebruikt als in de tunnel, ook met details ( Origami bootjes etc.) verwijs ik naar de tunnel. Met de rechter fietser met de kleding in de kleuren van de Oekraïense vlag verwijs vanuit onze vrede in Nederland naar het wrede in het Oosten van Europa. Zoals altijd is de actualiteit verweven in mijn kunst ook nu. Ik hoop dat er lang van het schilderij wordt genoten!
Commentaires


bottom of page